Teenbuilding

Heb je te maken met een teamplayer of is iemand meer een solist? Kan men de controle loslaten of zit dat niet in iemands aard? En op welke manier communiceert men? Vriendelijk of juist recht voor zijn raap?

Via de tenen heb je zicht op iemands kwaliteiten. Misschien is die verlegen medewerker een kei in organiseren, maar omdat hij zich altijd zo bescheiden opstelt is dat nog niet echt naar voren gekomen.

Daarnaast kun je zien waar eventuele conflicten kunnen ontstaan en of iemand niet op zijn tenen loopt. Het helpt je om de juiste mensen op de juiste plek te plaatsen binnen een project of afdeling, met als resultaat tevreden werknemers en meer groei van de onderneming.

Teenbuilding

Een originele manier die men niet snel zal vergeten, is het inzetten van deze methode tijdens een teenbuilding. Het versterkt relaties op de werkvloer en het kan verhelderend werken wanneer men meer inzicht krijgt in andermans karakter. Het leidt tot meer wederzijds begrip en respect en vermindert frustratie. Dit zorgt voor een prettigere werksfeer.

Een team is pas echt succesvol als deze zo is samengesteld dat je te maken hebt met mensen die verschillende kwaliteiten hebben die elkaar aanvullen. Inzicht in deze kwaliteiten zorgt ervoor dat je de taken zo kunt verdelen dat ieder zijn sterke punten goed tot zijn recht komen. Hierdoor zal het team efficiënter functioneren.

Als leidinggevende is het daarnaast fijn als je inzicht hebt in de ontwikkelpunten van je medewerkers. Hierdoor weet je of je verwachtingen wel of niet realistisch zijn en waar je met elkaar aan kunt werken.

Feetbacksessies

Ook één op één sessies zijn mogelijk. Bijvoorbeeld als onderdeel van een loopbaantraject.

Met de analyse wordt een spiegel voorgehouden. Men krijgt inzicht in zijn sterke punten en zijn valkuilen. Zit iemand op de goede plek, benut hij al zijn talenten?

Ben je geïnteresseerd en wil je weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw bedrijf, neem dan contact op voor een oriënterend gesprek.