over

Ik ben Daniëlle van der Stap. In 2010 kwam tenen lezen, via een artikel in een tijdschrift, op mijn pad. Mijn eerste reactie? Ik moest hard lachen, wat een gekkigheid. Maar stiekem was mijn nieuwsgierigheid toch gewekt.

Honderden voeten
Een collega informeerde ik over mijn bijzondere ontdekking. Zij bleek een boek over tenen lezen in de kast te hebben staan. Of ik die wilde lezen?

In één weekend heb ik die verslonden en niet veel later meldde ik me aan voor de cursus elementair tenen lezen bij Stichting FuDaRe, gevolgd door de training tot erkend tenenlezer. En daarna liep het ‘een beetje’ uit de hand…

Nu dertien jaar later, vele honderden voeten verder, een blog over tenen lezen en diverse mediaoptredens, word ik nog steeds dolgelukkig als ik een paar tenen onder mijn neus heb die ik mag analyseren.

Laagdrempelig
Waarom ik het zo geweldig vind? Tenen lezen is een laagdrempelige manier om jezelf en de ander beter te leren kennen. Het is geen hocus pocus maar juist super concreet. En iedereen kan dit leren.

Extra handvatten
Als voetreflextherapeut en coach geeft tenen lezen me extra handvatten. Ik kom sneller tot de kern en kan de cliënt een stukje bewustwording meegeven. Dit zorgt ook voor meer betrokkenheid bij het traject. Daarnaast leid ik andere professionals op, zodat ook zij deze vorm van karakteranalyse kunnen toepassen in hun praktijk of werkomgeving.

Lachen en leren
Tijdens consulten en workshops wordt er veel gelachen (en soms ook gehuild) maar men keert altijd huiswaarts met waardevolle informatie. Dankzij het tenen lezen ontstaan vaak ook diepgaande gesprekken. En die combinatie vind ik juist zo mooi. Lachen, leren en groeien.

Missie
Het is mijn missie om mensen op een eenvoudige manier meer inzicht te geven in zichzelf en de ander. Tenen lezen vergroot je zelfkennis. Je weet wat je kwaliteiten en valkuilen zijn, waardoor je betere keuzes kunt maken. En meer inzicht in een ander zorgt voor meer begrip en acceptatie, dus minder frustratie. Daar wordt iedereen gelukkiger van. 

Nog een paar weetjes over mij:

  • Je zou het niet verwachten, maar ik had vroeger he-le-maal niets met voeten. Sterker nog, ik vond het maar vreemde uitsteeksels en stopte ze het liefst weg in schoenen.
  • Lezen is een grote hobby van mij. Niet alleen tenen, maar ook boeken verslind ik. Heerlijk! Van boeken over persoonlijke ontwikkeling tot chicklits en alles ertussenin. Als ik een boekwinkel zie, moet ik naar binnen.
  • Ik lees niet alleen graag boeken, ik heb er zelf ook één geschreven. ‘Het stille verdriet; een persoonlijk verhaal over de ontdekkingstocht naar mijn hooggevoeligheid.
  • Chocolade is mijn guilty pleasure. En dan zo puur mogelijk. Ik kan geen dag zonder. Alleen moet ik dat ’s avonds niet eten, want dan stuiter ik mijn bed uit.
  • Eén van mijn grootste ‘mankementen’. Ik ben een pietje – of marietje – precies. Voor mijn klanten natuurlijk een geweldige kwaliteit, want ik ga altijd voor het maximale.