mini analyses 11-20

In 2012 ben ik, geïnspireerd door de 365 dagen projecten van het tijdschrift Flow, gestart met mijn project ‘365 dagen lang tenen analyseren’. Ik wilde mijn kennis verdiepen en dit leek mij een leuke en effectieve manier. Het was direct een groot succes. Vanuit alle uithoeken in Nederland én ver daarbuiten ontving ik foto’s. Hieronder vind je een gedeelte van de mini-analyses die ik toen heb gedaan. Leuk om te kijken of ‘jouw exemplaren’ er ook tussen staan en wat daar dan de betekenis van is. Wil je nog meer mini-analyses zien, neem dan een kijkje op Pinterest of op mijn blog.

#11

Tenen lezen van babyvoetjes

Vandaag babyteentjes! Mijn oog viel op de ‘ik wil’ teen van dit meisje, de 2e teen van de rechtervoet.

Deze teen laat mij zien dat het meisje weet wat ze wil en dat ook goed duidelijk kan maken. In de zin van dat ze zich zal laten horen als ze het ergens niet mee eens is. Het komt er onomwonden uit. ‘Nee’, zal ze niet snel accepteren en probeert desnoods via een andere weg haar zin te krijgen. Haar eigen wensen staan voorop.

Haar ouders hebben dit ook allemaal mogen ervaren tijdens het maken van de foto, want dat viel niet mee met een meisje die maar bleef spartelen met haar teentjes…

Verder kan ik zien dat dit meisje beschikt over een lange creativiteitsteen (3e teen van de linkervoet). Ze is dus erg creatief. Voor de ouders is het goed om haar hierin te stimuleren. Zodat ze daar uiting aan blijft geven. Op latere leeftijd zal ze dus ook een kei kunnen zijn in het oplossen van problemen.

Kenmerken:
* Hoekige top – is recht voor zijn raap
* Haastteen (teen buigt af naar kleine teen) – wil haar wensen het liefste zo snel mogelijk uitgevoerd hebben
* Intrekteen – kan zich tijdelijk aanpassen maar vroeg of laat komen haar wensen toch naar buiten
* Grote nagel – eigen wensen staan voorop

#12

Mini-analyse tenen lezen

Vandaag de vierde teen van de rechtervoet. De controle- en gehechtheidteen.

Deze vrouw heeft de neiging om haar eigen situatie sterk onder controle te willen houden. Zo nu en dan lukt het haar om de controle los te laten. Het kost haar moeite om de dingen die in het verleden zijn gebeurd te vergeten. Dit kunnen zowel positieve als negatieve ervaringen zijn. Een zolder opruimen die vol ligt met spulletjes van vroeger kan bij haar dus wel uren in beslag nemen…

Verder kan ik zien dat deze vrouw direct met haar wensen aan de slag gaat en niet over haar eigen grenzen heen zal gaan.

Kenmerken:
* Terugkijkteen (teen wijst richting grote teen) – verleden niet kunnen loslaten, moeite met controle uit handen geven
* Puntige top – af en toe komt controledrang heel sterk naar voren en het volgende moment kan ze alles weer uit haar handen laten vallen
* Tenen aaneengesloten (2e en 3e teen) – gaat direct met haar ideeën aan de slag
* Geen hallux valgus zichtbaar – staat klaar voor een ander maar kent daarin haar grenzen

#13

Mini-analyse tenen lezen

Dit meisje heeft een lange gevoelsteen, (2e teen van links), wat inhoudt dat ze heel gevoelig is. Ze kan zich daarin wel goed beschermen.

Ze is een lekkere babbelaar (grote tenen zijn communicatietenen), al heeft ze wel innerlijk eerst heel even wat twijfels voordat ze haar verhaal naar buiten brengt. Ze praat liever dan dat ze luistert naar de ander.

Haar acties kan ze niet altijd uitvoeren zoals zij wil. Als ze daarin wordt tegengehouden, legt ze zich daarbij ook neer. (te zien aan 3e teen van re.voet, actie- en agressieteen).
Ze heeft moeite met het loslaten van dingen. Als dit meisje haar knuffel kwijt is, kan dat een heel groot drama worden. Ook een nieuwe situatie kost haar moeite omdat ze graag vasthoudt aan het verleden. (4e teen re. voet, controle- en gehechtheidsteen).

Ze heeft veel liefde te bieden, maar kan dat nog niet helemaal goed naar buiten brengen. Het komt in pieken eruit. Ze toont het wanneer zij zich volledig vertrouwt voelt. (4e teen li.voet).

Haar creativiteit komt ook nog niet volledig naar buiten. Ze heeft dat een beetje opgepot. (3e teen li.voet).

Aantal kenmerken:
* Lange gevoelsteen (2e teen li.voet) – gevoelig
* Forse communicatieteen (grote tenen) – communicatief sterk
* Flessenhals (teen begint smal en wordt breder naar de top toe) grote tenen – innerlijke twijfel
* Grote nagel grote tenen – kan zich beschermen tegen prikkels van buitenaf, neemt niet alles op wat er wordt gezegd
* Gekromde actieteen – ervaart een bepaalde weerstand met het neerzetten van haar acties
* Terugkijkteen 4e teen re.voet – moeite met loslaten, graag zelf de controle willen houden
* Forse liefdesteen (4e teen re.voet) – verraadt dat er veel liefde in het karakter aanwezig is
* Puntige top 4e teen li.voet – liefde komt in vlagen naar buiten, heeft daarin graag zelf de regie
* Reservoir 3e teen li.voet – kropt creativiteit op

#14

Mini-analyse tenen lezen

Dit jongetje heeft een controle- en gehechtheidteen (4e teen rechtervoet) die langer is dan de andere tenen van zijn rechtervoetje. Hij is dus iemand die zich erg kan hechten aan dingen en mensen; en hij is graag de baas over zijn eigen leven. Als er dingen gaan veranderen in zijn leven, bv. de speelruimte krijgt een andere indeling, is het raadzaam om dit jongetje er rustig en tijdig op voor te bereiden.

Hij bezit ook veel terugkijktenen (tenen die wijzen richting de grote teen), wat nogmaals laat zien dat hij moeite heeft met het loslaten van dingen die in het verleden zijn gebeurd. Dit kunnen zowel positieve als negatieve ervaringen zijn.

Zijn gevoelens en wensen brengt hij op een vriendelijke manier naar buiten. Hij zal daarbij altijd rekening houden met de gevoelens van de ander en wil de goede harmonie bewaren.

Aantal kenmerken:
* Lange controle- en gehechtheidteen – veel gehechtheid en veel moeite hebben met controle uit handen geven
* Terugkijktenen (wijzen richting grote teen) – dingen uit verleden niet kunnen vergeten, zowel de positieve als negatieve ervaringen
* Ronde top 2e teen re.voet – niemand willen kwetsen, zal altijd proberen aardig over te komen

#15

Mini-analyse tenen lezen

Deze vrouw wil vaak meer dan ze aankan, daarbij heeft ze ook haast met het uitvoeren van haar ideeën. Tijdens het uitvoeren van haar wensen kijkt ze regelmatig even terug of het nog wel klopt met wat ze in eerste instantie in gedachte had willen doen. Ze houdt ook graag de controle en heeft moeite met het weggooien van spullen.

Haar gevoel kan ze zonder omwegen tonen. Erover praten gaat haar ook goed af, al is er wel eerst wat lichte twijfel voordat ze het naar buiten brengt.

Zowel bij het communiceren over haar gevoelens als over haar gedachten, laat ze niet het achterste van haar tong zien. Ze communiceert op een vriendelijke manier, daarbij altijd rekening houdend met de ander.

De oorsprong van haar angsten komen voort uit de prenatale tijd. Zij kan dus bepaalde angsten ervaren, maar niet weten waardoor het veroorzaakt wordt. Dit kunnen oude angsten zijn die haar moeder tijdens de zwangerschap heeft ervaren. Het kunnen ook eigen angsten uit eerdere levens zijn.

Aantal kenmerken:
* Ambitieteen (2e teen re.voet) langer dan communicatieteen (1e teen re.voet) – wil meer dan ze kan uitvoeren
* Terugkijkteen (3e teen re.voet) – kijkt of actie nog wel overeenkomt met het oorspronkelijke idee
* Rechte teen (2e teen li.voet) – kan gevoelens op een directe manier uiten en ontvangen
* Afgevlakte top (grote tenen) – laat niet het achterste van de tong zien
* Rugzakje ((verbreding voor de wortel van de teen) – oorsprong onzekerheid/angsten onduidelijk, waarschijnlijk komt het uit de tijd van de zwangerschap

#16

Mini-analyse tenen lezen

Deze man is zeer communicatief, zowel verbaal- als non-verbaal. Na een lichte twijfel, vertelt hij wat er speelt in zijn gedachten of zijn gevoel. Al neemt het verwoorden van zijn gedachten wel iets meer tijd in beslag. Verwacht dus niet meteen een antwoord als je hem iets vraagt.

Het is een man met veel gevoel, die zijn emoties op een rechtstreekse manier naar buiten kan brengen. Hij kan zich goed beschermen tegen de gevoelens van anderen.

Hij heeft wel wat moeite met het daadwerkelijk uitvoeren van zijn wensen. Voortvarend en met veel enthousiasme gaat hij te werk, maar iets afronden zal bij hem veel discipline vragen. Hij houdt ook graag de controle.

Hij zal overkomen als iemand die heel zeker is en veel vertrouwen heeft, maar in werkelijkheid weet hij zijn onzekerheid en zijn gebrek aan zelfvertrouwen goed te verbloemen.

Deze man heeft kleine openingen tussen de tenen, wat erop duidt dat hij een analyticus is.

Aantal kenmerken:
* Forse communicatietenen (grote tenen) – is sterk communicatief zowel verbaal als non-verbaal
* Hiaat (opening) tussen grote teen en 2e teen re.voet – heeft wat tijd nodig om gedachten te verwoorden
* Gemiddeld grote nagel tweede teen li.voet – kan zich beschermen tegen emoties van anderen
* Wig (v-vormig, ruimte tussen tenen wordt richting top steeds groter) tussen tweede en derde teen re.voet – begint ergens aan maar zal moeite hebben om dingen af te ronden
* Gekantelde kleine tenen (angst-en onzekerheidteen, en vertrouwen- en seksteentje) – laat naar buiten toe iets anders zien, dan innerlijk wordt beleefd

#17

Mini-analyse tenen lezen

Deze vrouw kan direct vertellen wat ze denkt of voelt en doet dat op een zeer enthousiaste en snelle manier. Voor haar gesprekspartners kan het lastig zijn om een geschikt moment te vinden waarop zij hun zegje kunnen doen.

Ze is een gevoelige vrouw, die graag meer wil doen dan ze daadwerkelijk aan kan. Ze kan van de hak op de tak springen.
Ik kan ook zien dat ze regelmatig over haar eigen grenzen gaat. Ze doet graag iets voor een ander, maar cijfert zichzelf daarbij teveel weg. Op het moment dat de foto werd gemaakt, speelt er op dat vlak ook iets. Het kan zijn dat daar al iets aan het veranderen is, dus dat ze al meer tijd voor zichzelf aan het inruimen is, of het geeft aan dat ze momenteel te dienstverlenend is. Dat is te zien aan de roodheid van de knobbel aan de zijkant van de grote teen. Daarnaast kan de knobbel ook pijnlijk zijn en/of steken.

Verder is te zien dat ze impulsief kan zijn en haar liefde in creatieve uitingen stopt.

Aantal kenmerken:
* Geen opening tussen grote tenen en 2e tenen – kan direct uiten wat ze denkt/voelt
* Grote tenen in haaststand (wijst richting kleine teen) – enthousiast, snelle prater, toekomstgericht
* 2e teen re.voet is langer dan grote teen – wil meer dan ze kan realiseren
* Lange 2e teen re.voet – gevoelig persoon
* Grote hallux valgus (knobbel binnenkant voet, bij de wortel van de grote teen) – gaat haar eigen grenzen over, heeft moeite met ‘nee’ zeggen
* Tenen aaneengesloten – impulsief, spontaan
* Terugkijkteen 4e teen li.voet – stopt haar liefde in creatieve uitingen

#18

Mini-analyse tenen lezen

Als het moet kan hij zijn wensen, en het uitvoeren daarvan, tijdelijk even uitstellen. Hij wacht daarvoor het juiste moment af. Lukt het niet via weg A dan gaat hij op zoek naar weg B, maar hij zal er komen. Treedt hij er eenmaal mee naar buiten, dan gaat dat gepaard met veel enthousiasme.

Communiceren doet hij op een vriendelijke manier, maar hij laat – zeker op emotioneel gebied – niet het achterste van zijn tong zien. Hij probeert zichzelf op emotioneel vlak extra te beschermen tegen gevoelens van anderen.

Hij heeft veel liefde in zich, dat met vlagen naar buiten komt. Daarvoor heeft hij eerst vertrouwen nodig.

Aantal kenmerken:
* Intrektenen 2e en 3e teen re.voet en grote teen li.voet (te herkennen aan streepje op de tenen) – kan tijdelijk zijn wensen, acties en communicatie over zijn gevoelens binnenhouden maar vroeg of laat, op een geschikter moment, treedt hij er toch meer naar buiten
* Afgevlakte top, grote tenen – laat niet het achterste van de tong zien
* Kalknagel grote teen li.voet – probeert zich extra te beschermen tegen de invloeden van buitenaf
* Forse teen (4e teen li.voet) – veel liefde aanwezig
* Puntige top (4e teen li.voet) – liefde komt met vlagen naar buiten

#19

Mini-analyse tenen lezen

Communiceren doet hij op een vriendelijke manier. Confrontaties zal hij uit de weg gaan. Hij kan goed luisteren. Het naar buiten brengen van zijn gevoel, gaat gepaard met veel enthousiasme.

Hij weet goed wat hij wil en brengt dat ook op een krachtige manier naar buiten. Daarnaast staat hij open voor de wensen van anderen.

Deze man zal tijdens het uitvoeren van zijn acties regelmatig even terugkijken of hetgeen wat hij doet, overeenkomt met wat zijn oorspronkelijke idee was. Hij kan zich ook erg hechten aan mensen of dingen.

Als op zijn gevoel wordt ingespeeld kan deze man moeite hebben om ‘nee’ te zeggen. Op rationeel gebied kan hij beter zijn grenzen bewaken. Je kunt dan met nog zulke goede argumenten aankomen, maar hij zal zijn grens goed aangeven.

Aantal kenmerken:
* Ronde toppen grote tenen – vriendelijk, harmonieus
* Kleinere nagels grote tenen – kan goed luisteren
* Terugkijkteen (teen wijst richting grote teen) 3e teen re.voet – kijkt regelmatig terug of acties nog overeenkomen met oorspronkelijke wens
* Hallux valgus li. voet (knobbel onder grote teen) – moeite met grenzen bewaken als men inspeelt op zijn gevoel

#20

Mini-analyse tenen lezen

Deze foto was even een uitdaging omdat niet alle tenen even goed te zien zijn. Wat wel heel duidelijk zichtbaar is zijn de vele intrektenen. (Herkenbaar aan de overdwarse streepjes op de tenen). Dat wil zeggen dat dit jongetje zich goed kan aanpassen zonder dat het ten koste van zichzelf gaat. Zo kan hij zijn gedachten of gevoelens tijdelijk even voor zich houden als het moment niet geschikt is. Maar vroeg of laat komt het er toch uit. En krijgt hij van mama iets niet gedaan, dan gaat hij gewoon naar papa. Hij zal het voor elkaar krijgen!

Dit is iemand die vriendelijk is en een ander niet opzettelijk zal kwetsen. Deze jongen probeert altijd de goede harmonie te bewaren. 

Hij kan zich erg hechten aan mensen en situaties. Een verandering kan dus veel van hem vergen.

Deze jongen staat open voor de gevoelens en wensen van anderen.

Als hij iemand lief vindt, zal hij deze persoon eerder een tekening geven dan een knuffel. Hij heeft vertrouwen nodig om zijn liefde te kunnen uiten. 

Aantal kenmerken:
* Intrektenen (herkenbaar aan streepje op de tenen) – neemt geen genoegen met ‘nee’, kan zich tijdelijk aanpassen
* Ronde top (grote tenen) – communiceert op een vriendelijke manier, probeert ander niet te kwetsen
* Terugkijkteen 4e teen re.voet (wijst richting grote teen) – kan verleden moeilijk loslaten, wil eigen situatie sterk controleren
* Kleine nagel 2e teen re.voet & 2e teen li.voet – staat open voor gevoelens en wensen van anderen