Je bekijkt nu Komt een tenenlezer op de werkvloer…

Komt een tenenlezer op de werkvloer…

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Bedrijven

Het zou een begin van een mop kunnen zijn. Het klinkt ook lachwekkend, maar het analyseren van de tenen is wel degelijk een serieuze zaak en kan van toegevoegde waarde zijn voor jou en/of je onderneming.

Karakteranalyse
Een karakteranalyse, middels het lezen van de tenen, is een methode die inzicht geeft in het karakter, gedrag en persoonlijkheid. Hiervoor wordt gekeken naar de vorm en de stand van de tenen. Een korte analyse van 10 minuten geeft al een heel concreet beeld.

Zelfkennis vergroten op een laagdrempelige manier
Heb je te maken met een teamplayer of is iemand meer een solist? Kan men de controle loslaten of zit dat niet in iemands aard? Op welke manier communiceert men? Vriendelijk of juist recht voor zijn raap? En is iemand rationeel ingesteld of meer een gevoelsmens?

Met de analyse wordt een spiegel voorgehouden. Men krijgt inzicht in de sterke punten en de
valkuilen.

Teenbuilding
Eén van de mogelijkheden, en een originele manier die men niet snel zal vergeten, is het inzetten van deze methode tijdens een teenbuilding. Het versterkt relaties op de werkvloer en het kan verhelderend werken wanneer men meer inzicht krijgt in andermans karakter. Het leidt tot meer wederzijds begrip en respect en vermindert frustratie. Dit zorgt voor een prettigere werksfeer.

Ben je geïnteresseerd en wil je weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw bedrijf, neem dan contact met me op voor een oriënterend gesprek.